Hallo wereld!

Inhoudstafel van 'La Saga des Maes de Wijtschate'

Na aanzienlijk wat stamboomonderzoek, start ik hier met een blog!

Hallo wereld! Nog niet zo lang geleden ben ik in het stamboomonderzoek gevlogen en sindsdien ben ik niet meer te houden. Ik belandde van het ene verhaal naar het andere en leerde veel bij over mijn voormoeders en -vaders. De intrigerende verhalen die ik ontdek, schrijf ik graag neer in deze blog Eva’s Boom, om ze met jou te delen.

Mijn stamboomonderzoek ben ik niet vanaf nul begonnen. Toen ik nog een klein meisje was – en mijn vader ongeveer mijn leeftijd nu – is hij zelf begonnen met het neerschrijven van ‘La saga des MAES de Wijtschate‘. Destijds, in 1988, had hij beroep gedaan op de mondelinge overlevering en het geheugen van familieleden, de stadsarchieven en de plaatselijke heemkundige kring. Het relaas van familieverhalen en de stamboom werd mooi uitgetypt door mijn tante op haar typemachine. Vervolgens werd het gekopieerd voor geïnteresseerde familieleden.

Het broeide al even om hier iets verder mee te doen en na het beluisteren van een podcast met geneticus en genealoog Maarten Larmuseau ben ik van start gegaan. Een kijkje op familiegeschiedenis.be, beslist over welk softwareprogramma voor genealogie ik zou gebruiken en ik was vertrokken.

Ik ben vertrokken van een kwartierstaat (telkens zowel de vader- als de moederlijn volgen) die al snel uitdeinde. Eerst de families Maes, Aymoz, Dreissen en Debondt, en stapsgewijs op naar de generaties voordien.

Welkom op deze blog en mijn stamboom!

%d